Tips för dig som ska starta databutik

Är det dags att slå upp dörrar till din nya verksamhet? Stort grattis, livet som egen företagare är spännande och utmanande på samma gång. För att din nya butik ska kicka igång smidigt är det viktigt att planera inför öppningen.

Här kommer en checklista att gå igenom för att säkerställa att du är på rätt bana. Olika steg du alltid bör se till att ha koll på innan öppningsdagen är kommen.

Bra samarbete med lokal elektriker

Tidigt i ditt projekt bör du leta upp en skicklig elektriker som kan hjälpa dig med diverse installationer. Använd dig gärna av nätet när du söker hantverkare och googla på din ort för att hitta lokala aktörer. Ska du öppna butik i Nacka är tipset att skriva in professionell elektriker Nacka eller liknande. Då får du ett samlat resultat över elektriker i Nacka med omnejd. Förmodligen får du också ett antal firmor som inte specifikt är elektriker i Nacka utan kanske har ett större arbetsfält. Du får jämföra alternativ och sedan välja ut elektriker i Nacka som du begär offert av.

En elektriker har du stor nytta av inför öppningen av din nya databutik, men även under verksamhetens gång. Det är smidigt att ringa in en lokal hantverkare som hjälper dig att snabbt åtgärda problem. Då slipper du riskera att den dagliga verksamheten påverkas i allt för hög grad.

Alla licenser på plats

Du måste så klart även se till att ha tillstånd och licenser giltiga från den dag du öppnar butiken för allmänheten. Det gäller verksamheten som sådan, men även lokalen samt den omgivande miljön. Om du erbjuder parkering till dina gäster kan du exempelvis behöva tillstånd för den delen.

Du får heller inte glömma bort alla viktiga skatteåtgärder du bör ha ordning på innan uppstarten. På Skatteverket kan du läsa mer om vilka skatter som gäller och vad du ska ha koll på när du driver butik.

Vanliga dataprogram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *