Jobba med data och IT som egenföretagare

Att jobba som data och IT-konsult är något som många väljer att göra. Men det är mycket att tänka på när du arbetar som konsult jämfört med när du är anställd. När du arbetar som konsult och tar uppdrag som inte innebär att du är på plats hos en kund kan det vara fördelaktigt att ha en kontorsplats. Ett bra alternativ är att hyra en kontorsplats på ett Kontorshotell som egenföretagare. Det finns många olika kontorshotell som du kan hyra plats hos.

Bygg ett kontaktnät på kontorshotell

Det kan vara en bra idé att hitta ett kontorshotell där det sitter fler som jobbar inom data och IT. Då kan du utbyta tankar och idéer med andra i samma bransch. Det kan vara väldigt bra att även bygga ett kontaktnät. Du vet aldrig när du kan ha nytta av att känna olika sorters människor. Du får även sällskap och kan småprata med olika personer på fikarasten vilket kan vara mycket värt. Det finns alltså många fördelar med att sitta på ett kontorshotell.

Uppdragen kan vara väldigt olika

Att jobba som IT-konsult är ett varierande yrke. Du behöver även tänka på allt som rör företag, exempelvis saker som pension och skatt. Uppdragen kan skilja sig mycket åt. Du kan få kunder från olika branscher som har helt olika behov. Det är väldigt utvecklande att arbeta med olika saker. Arbetet är helt enkelt väldigt varierande tekniskt, affärsmässigt och socialt. Konsultyrket kan även vara krävande. Kunderna vill ha det allra bästa och du vill helst av allt inte vara sämre än kundernas förväntningar. Det innebär att du kan få jobba hårt. Men hårt arbete lönar sig i längden och du kan på så sätt bygga upp ditt rykte.

Lyckas som konsult

För att lyckas som data och IT-konsult behöver du vara förändringsbenägen eftersom du byter uppdrag relativt ofta. Det är även en fördel om du utrustar dig med mod när du ska vara konsult. Du måste våga säga ifrån och stå upp för saker och ting om du anser att kunden är på väg åt fel håll. Det krävs även att du är flexibel. Uppdragen kan skilja sig mycket åt och då behöver du kunna ställa om efter kundens behov och önskemål. Just nu är det en stor efterfrågan på IT-kompetens vilket är bra om du ska slå dig in i den branschen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *