hem igen  
   
 
kanske en bild på affären, vi som jobbar här
 

Om du för muspekaren över menyerna i toppen kan du även se att jag har lagt in ett hover kommando vilket färgar länkarna gråa när du hovrar över länkarna. Kommandot ser ut så här:

.links { background-color:#999999; font-size: 11px; color: #FFFFFF; text-decoration:
none; font-weight: bold} .links:hover { color: #CCCCCC; font-size: 11px}

Jag har även lagt in en skugga och rundade hörn på table taggen här. Du ser en svart skugga som följer table hela vägen på högra sidan. Här har jag använt några av de nya möjligheterna i css3 genom att fylla på i egenskaperna för table :.table {background-color:#E6ECEC; border-bottom:medium #000000; border-right:medium #000000; -moz-box-shadow: 10px 10px 5px #000;
-webkit-box-shadow: 10px 10px 5px #000;
box-shadow: 10px 10px 5px #000;
border: 2px solid;
border-radius: 25px;}

-moz-box-shadow ger skuggan och border-radius rundade hörn. Här bör du prova själv med olika värden på, bland annat färgen för skuggan, här har jag använt #000 som ger en svart färg. Border-radius kan du ändra efter egen smak på hur stora hörn du vill ha på hörnen. Jag har lagt en mall eller template du kan använda för att själv experimentera lite i dreamweaver. Du laddar ner den här>>>. Var snäll och behåll copyright och var den kom ifrån i botten.

 


Här har jag lagt in en bild på en buske som bakgrund i css eller stylesheet.

Jag har skrivit så här i min css-fil:

body {
font-family: Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif;
background: #CCCCCC url(bilder/bakgrund.jpg) fixed;
}

Detta gör att hela hemsidan får denna buske som bakgrund. Jag har även skrivit fixed i slutet vilket gör att busken står still när du scrollar neråt eller åt sidan. Som du ser har jag även valt font-family: Verdana, Geneva, Arial, helvetica och sans serif vilket gör att de allra flesta webbläsare kan läsa texten.
Du laddar ner denna mall eller template här>>>


Denna mall har jag lånat oan från Björn Larsen på html-sk©